نوشته شده توسط : دکتر ستایش
جراحی آئورت چیست؟آنوریسم آئورت یک برآمدگی بالون مانند در آئورت است، شریان بزرگی که خون را از قلب از طریق قفسه سینه و تنه حمل می کند. آنوریسمهای آئورت میتوانند تشریح یا پاره شوند: نیروی پمپاژ خون میتواند لایههای دیواره سرخرگ را شکافته و اجازه دهد خون بین آنها نشت کند. آنوریسم آئورت چیست؟آنوریسم آئورت بزرگ شدن یا برآمدگی غیر طبیعی دیواره آئورت است. آنوریسم می تواند در هر جایی از درخت عروقی رخ دهد. برآمدگی یا بادکنک ممکن است به صورت زیر تعریف شود: دوکی شکل: به شکل یکنواخت، به طور مساوی در امتداد بخش کشیده و لبه های آئورت ظاهر می شود. آنوریسم هایی که در بخشی از آئورت که از داخل شکم می گذرد (آئورت شکمی) رخ می دهد، آنوریسم آئورت شکمی نامیده می شود. پوپلیتئال: آنوریسم در شریان پشت زانو قلب شما دارای چهار دریچه است که جریان خون را در جهت صحیح نگه می دارد. در برخی موارد، یک یا چند شیر به درستی باز یا بسته نمی شوند. این می تواند باعث شود که جریان خون از طریق قلب شما به بدن شما مختل شود. درمان بیماری دریچه قلب شما به دریچه قلب آسیب دیده و نوع و شدت بیماری بستگی دارد. گاهی اوقات بیماری دریچه قلب نیاز به جراحی برای ترمیم یا تعویض دریچه قلب دارد. علائم آنوریسم آئورت
علل آنوریسم آئورت
چهار دریچه قلب که جریان خون را در جهت درست نگه میدارند عبارتند از: دریچههای میترال، سه لتی، ریوی و آئورت. هر دریچه دارای فلپ هایی است که در هر ضربان قلب یک بار باز و بسته می شوند. اگر یک یا چند دریچه به درستی باز یا بسته نشوند، جریان خون از طریق قلب به بدن شما مختل می شود. بیماری دریچه قلب ممکن است در بدو تولد وجود داشته باشد (مادرزادی). همچنین می تواند در بزرگسالان به دلایل و شرایط بسیاری مانند عفونت ها و سایر بیماری های قلبی رخ دهد. مشکلات دریچه قلب عبارتند از:
عوامل خطر آنوریسم آئورت
عوامل متعددی می توانند خطر ابتلا به بیماری دریچه قلب را افزایش دهند، از جمله:
عوارض آنوریسم آئورت
بیماری دریچه قلب می تواند عوارض زیادی ایجاد کند، از جمله:
جراحی آئورت چیست؟
یکی از روش های درمان آئورت عروقی، جراحی بسته یا اندوواسکولار می باشد. این روش به شکل بدون بیهوشی کامل انجام می شود. در جراحی آئورت به روش اندوواسکولار، می توان گفت وضع عمومی بیمار خوب است و پس از آن می تواند وارد بخش جراحی عروق منتقل شود. در جراحی باز این عمل، بسیار خطرناک می باشد به این دلیل که این دسته از بیماران دچار ضعف هستند و عمل جراحی آئورت برای آنها سنگین می باشد. تماس با ما
راه های ارتباط با دکتر رامین بقایی تهرانی دکتر بقایی در طول هفته در بیمارستان های ایران مهر، نیکان ، بهمن، محب مهر و مدرس حضور دارند. ویزیت های دکتر بقایی صبح ها تا ظهر در بیمارستان مدرس و به مدت دو روز در هفته در مطب صورت می گیرد. شماره تماس: ۸۸۶۷۰۳۵۰-۰۲۱ منبع: https://dr-baghaei.com/
:: برچسبها: فوق تخصص جراحی قلب و عروق (کودکان و بزرگسالان) , دکتر رامین بقایی تهرانی , بیماری دریچه آئورت , تشخیص بیماری آئورت , درمان بیماری آئورت , روش اندوواسکولار , :: بازدید از این مطلب : 452 نوشته شده توسط : دکتر ستایش
درمان و جراحی واریس پاوریدهای واریسی که به عنوان واریس نیز شناخته میشوند، زمانی اتفاق میافتند که رگهای شما بزرگ، گشاد شده و بیش از حد پر از خون میشوند. وریدهای واریسی معمولاً متورم و برجسته به نظر می رسند و رنگ بنفش مایل به آبی یا قرمز دارند. آنها اغلب دردناک هستند. این عارضه به خصوص در زنان بسیار شایع است. حدود 25 درصد از کل بزرگسالان واریس دارند. در بیشتر موارد، رگ های واریسی در قسمت پایین ساق پا ظاهر می شوند. علائم اولیه رگهای واریسی، رگهای بدشکل بهشدت قابل مشاهده هستند که معمولاً روی پاها هستند. همچنین ممکن است درد، تورم، سنگینی و درد در اطراف یا اطراف وریدهای بزرگ شده داشته باشید. در برخی موارد، ممکن است دچار تورم و تغییر رنگ شوید. در موارد شدید، سیاهرگ ها می توانند به میزان قابل توجهی خونریزی کنند و زخم ایجاد شود. علائم واریس پا
علل واریس پاواریس زمانی اتفاق می افتد که رگ ها به درستی کار نمی کنند. وریدها دریچه های یک طرفه دارند که از جریان خون به عقب جلوگیری می کند. هنگامی که این دریچه ها از کار می افتند، خون به جای اینکه به سمت قلب شما ادامه یابد، در وریدها جمع می شود. سپس سیاهرگ ها بزرگ می شوند. رگهای واریسی اغلب پاها را تحت تأثیر قرار می دهند. رگهای آنجا دورترین رگها از قلب شما هستند، و گرانش جریان خون را به سمت بالا سختتر میکند. برخی از علل بالقوه واریس عبارتند از:
درمان و پیشگیری از واریسبه طور کلی، پزشکان در درمان واریس محافظه کار هستند. احتمالاً به شما توصیه می شود که به جای استفاده از درمان های تهاجمی تر، تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. تغییر سبک زندگی برای بهبود واریس پاتغییرات زیر ممکن است به جلوگیری از تشکیل یا بدتر شدن وریدهای واریسی کمک کند:
عمل جراحي واریس پااگر تغییرات سبک زندگی موثر نبود، یا اگر رگهای واریسی درد زیادی ایجاد میکنند یا به سلامت کلی شما آسیب میرسانند، پزشک ممکن است یک روش تهاجمی را امتحان کند. بستن و استریپینگ ورید یک درمان جراحی است که نیاز به بیهوشی دارد. در طول عمل جراحی واریس پا، جراح شما بریدگی هایی در پوست شما ایجاد می کند، ورید واریسی را برش می دهد و آن را از طریق برش ها برمی دارد. اگرچه انواع به روز شده جراحی های ورید برداشتن ایجاد شده است، اما به دلیل وجود گزینه های جدیدتر و کمتر تهاجمی، کمتر انجام می شوند. سایر گزینه های درمانی برای واریسدر حال حاضر، طیف گسترده ای از گزینه های درمانی کم تهاجمی برای وریدهای واریسی در دسترس است. این شامل:
همیشه باید قبل از انتخاب روش در مورد گزینه های درمانی و خطرات خود با پزشک خود صحبت کنید. روش توصیه شده می تواند به علائم، اندازه و محل واریس بستگی داشته باشد. دکتر علی ستایش بعد از پایان تحصیلات فلوشیپ جراحی عروق به عنوان پزشک مشاور در زمینه جراحی عروق در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران فعالیت خود را شروع نموده و همزمان در بیمارستان های بهمن و آراد در دو رشته جراحی عمومی و جراحی عروق فعالیت دارند. تماس با ماتهران، خیابان سمیه، بین خیابان دکتر شریعتی و بهار ، بیمارستان آراد
ایمیل: info@drsetayesh.com منبع: https://drsetayesh.com/
:: بازدید از این مطلب : 498 نوشته شده توسط : دکتر ستایش
خلاصه درمان کیست موییدرمان کیستهای مویی مخملی فوران (EVHC) اغلب رضایتبخش نیست. لیزر درمانی به عنوان یک درمان کافی توصیف شده است. لیزر دی اکسید کربن پالسی (CO(2)) به طور موثر برای EVHC صورت و لیزر اربیوم: ایتریم-آلومینیوم-گارنت برای درمان EVHC تنه با نتایج متغیر استفاده شده است. ما تجربه خود را با لیزر CO(2) و فشار دستی جانبی برای استخراج کیست ها به عنوان یک درمان موثر در دو مورد EVHC گزارش می کنیم. پس از 10 سال پیگیری در مورد اول و 3 سال در مورد دوم عود ضایعه مشاهده نشد. تبخیر لیزری CO۲ و استخراج بیشتر کیست ها با فشار جانبی دستی ممکن است یک روش موثر برای درمان EVHC باشد که به نتایج زیبایی خوب و بدون عود می رسد.
به نظر می رسد
همانطور که می دانید کیست مویی رشد کرده یک توده زیر پوست است. سر قابل مشاهده نخواهد بود و ممکن است قرمز، سفید یا زرد باشد. کیست همچنین ممکن است در لمس دردناک یا حساس باشد.
جالب است بدانید بیشتر انواع کیست ها بسیار شبیه به هم هستند. کیست مویی رشد کرده به صورت یک برآمدگی کوچک و قرمز شروع می شود. بسیاری از مردم این برجستگی ها را برآمدگی تیغ یا سوختگی تیغ می نامند و نام پزشکی آنها پسودوفولیکولیت است.
با گذشت زمان، یک برآمدگی، معمولاً فقط یکی، ممکن است بزرگتر شود و کیست تشکیل دهد.
خشک کردن کیست مویی:یکی دیگر از انواع درمان کیست مویی بدون جراحی است.
ابتدا پزشک ناحیه را بی حس کرده و با تیغ جراحی یا لیزر برش کوچکی بر روی کیست می زند و مخلوطی از پوست مرده چرک و خون خارج خواهد شد و به اصطلاح کیست را خشک می کنند. در اکثر مواقع ناحیه برش خورده و تخلیه شده را باز می گذارند تا به کمک این راه از عود احتمالی جلوگیری شود هر چند این روش منجر به بهبودی دیرهنگام می شود و دوره نقاهت را طولانی می کند اما روش مطمئنی برای خشک کردن کامل کیست مویی است گزینه های درمانکیست های پوستی معمولا خطرناک نیستند و ممکن است خود به خود از بین بروند. با این حال، آنها می توانند ملتهب یا عفونی شوند.
یک متخصص پوست ممکن است تخلیه مایع کیست را با ایجاد یک برش کوچک توصیه کند.
اگر کیست ملتهب یا عفونی شود، پزشک ممکن است تزریق استروئید یا آنتی بیوتیک را پیشنهاد کند. همچنین، یک کرم استروئیدی ممکن است به کاهش تورم یا تحریک کمک کند.
گاهی اوقات، پزشک از یک سوزن یا تیغه کوچک برای آزاد کردن موهای زیر پوستی استفاده می کند.
درمان کیست موییپمادها می توانند به کاهش خطر عفونت کمک کنند.
اکثر موهای رشد کرده بدون درمان برطرف می شوند. با این حال، اگر یک برآمدگی بیش از حد خارش یا دردناک شود، درمانهای خانگی مختلفی وجود دارد که افراد میتوانند برای کمک به بهبود آنها استفاده کنند.
درمان کیست مویی با لیزر
برخی از درمان های خانگی برای درمان موهای زائد در نزدیکی واژن عبارتند از:
استفاده از کمپرس گرم.استفاده از گرما می تواند به افزایش سطح مو کمک کند. سپس فرد می تواند موها را با موچین تمیز و استریل کنده کند. تلاش برای کندن موها قبل از رسیدن به سطح ممکن است باعث ایجاد زخم شود.
توقف حذف موهای زائد تا زمانی که موهای رشد کرده ناپدید شوند.برخی از روش های حذف موهای زائد، مانند اصلاح و کندن، می توانند باعث تحریک بیشتر و افزایش احتمال عفونت شوند.
ناحیه آسیب دیده را با صابون و آب گرم بشویید.مالیدن موهای رشد کرده در یک حرکت دایره ای به مدت 10 تا 15 ثانیه با فشار ملایم می تواند پوست را نرم کرده و موها را تشویق به بیرون زدن کند.
استفاده از پماد یک یا دو بار در روز.این می تواند به به حداقل رساندن خطر عفونت کمک کند.
کرم هایی که می توانند به تسکین ناحیه و جلوگیری از عفونت کمک کنند عبارتند از:هیدروکورتیزون
کرم ضد خارش
فندق جادوگر
آلوئه ورا خالص
بنزوئیل پراکسید
روغن درخت چای رقیق شده
آیا کیست مویی با دارو درمان می شود؟
تنها روش موثر و قطعی، با کمترین عوارض و امکان عود بسیار پایین، عمل سرپایی کیست مویی با لیزر می باشد که امروزه به جای روش های منسوخ شده قدیمی استفاده می شود و از محبوبیت بالایی برخوردار است.
از بین بردن موهای زیر پوستی
بهترین راه برای درمان کیست مویی رشد یافته از پوست، استفاده از کمپرس داغ یا پارچه آغشته به آب گرم است. حمام آب گرم نیز می تواند کمک کننده باشد.
برای برداشتن موهای رشد کرده، فرد باید از موچین های استریل شده استفاده کند، موهای رشد کرده را در مرکز حلقه گرفته و به آرامی هر دو طرف را بچرخاند. این باید موها را شل کند و نوک مو را تشویق کند تا از پوست خارج شود.
از طرف دیگر، یک فرد می تواند سعی کند لبه موچین را زیر حلقه قرار داده و به آرامی آن را به سمت بالا بکشد.
هنگامی که نوک مو از پوست خارج شد، با استفاده از موچین موها را با دقت کنده و بردارید.
سپس فرد باید ناحیه را با آب گرم و صابون بشویید، آن را خشک کرده و از پماد آنتی بیوتیک استفاده کند.
این نکته حائز اهمیت است که تا زمان بهبودی کامل از دست زدن به آن ناحیه خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث تحریک بیشتر شود. :: برچسبها: آلوئه ورا , عمل سرپایی , زمان بهبودی , افزایش احتمال عفونت , :: بازدید از این مطلب : 427 نوشته شده توسط : دکتر ستایش
چه کسی سرطان تیروئید را درمان می کند؟بسته به نوع و مرحله سرطان تیروئید، ممکن است به بیش از یک نوع درمان نیاز داشته باشید. باید بدانید پزشکان تیم درمان سرطان شما ممکن است شامل موارد زیر باشند:
جراح: پزشکی که از جراحی برای درمان سرطان یا سایر مشکلات استفاده می کند متخصص غدد: پزشکی که بیماری های غدد ترشح کننده هورمون را درمان می کند انکولوژیست پرتو: پزشکی که از اشعه برای درمان سرطان استفاده می کند انکولوژیست پزشکی: پزشکی که از شیمی درمانی و سایر داروها برای درمان سرطان استفاده می کند
انواع سرطان تیروئید را بشناسید:- سرطان تیروئید پاپیلاریسرطان تیروئید پاپیلاری نوعی سرطان تیروئید است که به خوبی تمایز یافته است و جزء شایعترین انواع سرطان های تیروئید است.اغلب این مورد در زنان در سنین باروری دیده می شود. سرطان تیروئید پاپیلاری خطر کمتری نسبت به انواع دیگر دارد. رشد آهسته تری دارد و بسیار قابل درمان است. - سرطان تیروئید مدولاریسرطان تیروئید مدولاری یکی دیگر از انواع سرطان تیروئید کاملا تمایز یافته است. بعضی از موارد سرطان تیروئید مدولار یک مولفه ژنتیکی دارد. برخی از سندرم های ژنتیکی خطر ابتلا به سرطان تیروئید مدولاری را افزایش می دهد . موارد فاقد مولفه ژنتیکی "پراکنده" گفته می شوند. سرطان تیروئید مدولاری در سلولهای غیر تیروئیدی واقع در غده تیروئید ایجاد می شود. درمان این نوع سرطان متفاوت از سایر انواع سرطان تیروئید است. - سرطان تیروئید فولیکولارسرطان فولیکولر تیروئید نوعی سرطان تیروئید است که به احتمال زیاد گسترش و پیشرفت می کند. سرطان سلولی هورتل نوعی سرطان فولیکولار است. - سرطان آناپلاستیک تیروئیدسرطان آناپلاستیک نوعی نادر از سرطان تیروئید است و تهاجمی ترین شکل سرطان تیروئید است. درمان آن بسیار بسیار دشوار است. - لنفوم تیروئیدلنفوم تیروئیدیک نوع نادر از سرطان تیروئید است. لنفوم تیروئید در سلولهای ایمنی واقع در غده تیروئید شروع و شایع است.
تصمیم گیری در مورد درمانمهم است که درباره همه گزینه های درمانی و همچنین عوارض جانبی احتمالی آنها با خانواده و تیم درمانی خود صحبت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید که با نیازهای شما مطابقت دارد.
برخی از درمان های سرطان تیروئید ممکن است بر توانایی شما برای بچه دار شدن در مراحل بعدی زندگی تأثیر بگذارد. اگر این ممکن است برای شما نگران کننده باشد، قبل از تصمیم گیری در مورد درمان با پزشک خود در مورد آن صحبت کنید.
درمان با ید رادیو اکتییو 131 در سرطان تیروئید:
پس از جراحی کامل سرطان با روش توتال تیروئیدکتومی (در آوردن کل تیروئید)، به بیماران مبتلا به سرطان تیروئید ید رادیواکتیو داده میشود تا بقایای احتمالی سرطان، تحت ید درمانی با ید 131 قرار گیرد. در صورت وجود هر سلول سرطانی تیروئیدی که توانایی جذب ید را حفظ کرده باشد، این سلولها ید "سمی" رادیواکتیو را جذب و تغلیظ میکنند. از آنجا که سلولهای دیگر بدن ما نمیتوانند ید سمی را جذب کنند، در نتیجه آسیبی به آنها نمیرسد. با این حال، سلولهای سرطانی تیروئید، سم را درون خود تغلیظ میکنند و رادیواکتیویته، سلول را بدون عارضه هایی چون ریزش مو، تهوع، اسهال و یا درد از بین میبرد بیشتر مبتلایان به سرطان تیروئید اما نه همه آنها، بعد از عمل جراحی به درمان با "ید" رادیواکتیو نیاز دارند. دانستن این مطلب مهم است که اگر بهبودی کامل بیماری مدنظر باشد، تقریباً تمام بیماران باید با "ید" تحت درمان قرار گیرند. باید بدانید بیماران مبتلا به سرطان مدولاری تیروئید معمولا به درمان با "ید" نیاز ندارند، زیرا سرطان مدولاری تقریباً هرگز ید رادیواکتیو را جذب نمیکند. حدود 4 تا 6 هفته بعد از برداشتن غده تیروئید، بیمار تحت درمان با "ید" رادیواکتیو قرار خواهد گرفت.
کمک به درمان سرطانافراد مبتلا به سرطان، صرف نظر از اینکه در چه مرحله ای از بیماری باشند، نیاز به حمایت و اطلاعات دارند. دانستن همه گزینه های خود و یافتن منابع مورد نیاز به شما کمک می کند تا بتوانید تصمیمات آگاهانه ای در مورد مراقبت خود بگیرید.
جالب است بدانید چه به فکر درمان باشید، یا اصلاً تحت درمان نباشید، همچنان میتوانید از مراقبتهای حمایتی برای کمک به درد یا سایر علائم استفاده کنید.
انواع مختلف برنامه ها و خدمات پشتیبانی ممکن است مفید باشند و می توانند بخش مهمی از مراقبت شما باشند. اینها ممکن است شامل خدمات پرستاری یا مددکاری اجتماعی، کمک مالی، مشاوره تغذیه، توانبخشی یا کمک معنوی باشد.
رادیوتراپی خارجی
عوارض جانبی رادیوتراپی میتوانند شامل موارد زیر باشند:داشتن احساس بیماری
انتخاب توقف درمان یا عدم انتخاب درمانبرای برخی از افراد، زمانی که درمانها آزمایش شدهاند و دیگر سرطان را کنترل نمیکنند، زمان آن رسیده است که مزایا و خطرات ادامه آزمایش درمانهای جدید را بسنجیم. چه درمان را ادامه دهید یا نه، هنوز کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به حفظ یا بهبود کیفیت زندگی خود انجام دهید.
:: برچسبها: سرطان فولیکولار , غده تیروئید , توانایی جذب , سلولهای سرطانی تیروئید , رادیواکتیویته , :: بازدید از این مطلب : 442 نوشته شده توسط : دکتر ستایش
اختلالات رایج روده در زنانبرخی از اختلالات روده ای وجود دارد که در زنان شایع تر است. این موارد شامل بیماری های خود ایمنی کبد تا اختلالات عملکردی و حرکتی عصبی روده، مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و اختلالات روده را شامل می شود.
گوارش و چرخه قاعدگی شمابسیاری از زنان به طور طبیعی تغییراتی را در عادات روده و علائم شکمی در نقاط مختلف چرخه قاعدگی ماهانه خود تجربه می کنند.
به طور معمول، زنان قبل از قاعدگی احساس نفخ و یبوست می کنند و در طول قاعدگی مدفوع شل تری دارند. در مورد نیازهای بهداشتی زنان بیاموزید و بهترین زندگی خود را داشته باشید.
نفخ قبل و در طول قاعدگیمعمولاً خانمها قبل از پریود احساس نفخ میکنند، و برای بعضی از خانمها ممکن است این حالت تا اوایل پریود هم ادامه پیدا کند.
این با تغییر سطح هورمون های پروژسترون و استروژن مرتبط است که باعث می شود بدن آب و نمک بیشتری را حفظ کند. این همان چیزی است که باعث ایجاد احساس نفخ می شود.
عوامل دیگری که ممکن است نفخ را بدتر کنند عبارتند از مصرف زیاد نمک، کافئین و الکل.
چرا در طول دوره قاعدگی دچار اسهال یا یبوست می شوید؟بدن یک زن قبل و در طول پریود تغییرات زیادی را تجربه می کند.
از جمله افزایش تولید پروستاگلاندین ها، یک ماده شیمیایی هورمون مانند است. به انقباض رحم کمک می کند که به صورت دردهای قاعدگی احساس می شود. به طور مشابه، سطوح بالای پروستاگلاندین ها نیز باعث انقباض روده ها می شود که می تواند باعث اسهال شود.
برخی از زنان در عوض یبوست را تجربه می کنند. این ممکن است به دلیل افزایش سطح پروژسترون باشد که سیستم گوارش شما را کند می کند. زنانی که همچنین دارای بیماری هایی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا اندومتریوز هستند، ممکن است به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند.
علت یبوست زنان چیست؟
علل رایج سبک زندگی یبوست عبارتند از:
خوردن غذاهای کم فیبر. ننوشیدن آب کافی (کم آبی). ورزش نکردن کافی تغییراتی در برنامه معمول شما، مانند سفر، غذا خوردن یا خوابیدن در زمانهای مختلف.
علل یبوست در بارداری
کاهش مواد غذایی مصرفی و آب:تهوع و استفراغ در اوایل بارداری منجر میشود تا زنان باردار میزان مواد غذایی و آب مصرفی خود را کاهش دهند. این امر منجر به کاهش حرکات رودهای مادران باردار در اوایل بارداری و ابتلای آنان به یبوست خواهد شد. کمآبی بدن فرد مدفوع فرد را خشک و سفت میکند.
|
سرطان لوزالمعده معمولاً تا مراحل پیشرفته مشخص نمی شود زیرا تشخیص آن دشوار است. علائم سرطان پانکراس شامل زردی و کاهش وزن است. عوامل خطر شامل ابتلا به دیابت و قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی است. درمان خاص به اندازه و محل تومور و اینکه آیا به سایر نواحی بدن گسترش یافته است یا نه بستگی دارد. پانکراس غده ای کوچک به شکل چوب هاکی است که در پشت معده قرار دارد. وظایف اصلی پانکراس کمک به هضم غذا و تنظیم سطح قند خون در بدن است. لوزالمعده در حفظ سطح قند خون نقش دارد زیرا انسولین و گلوکاگون، دو هورمونی که سطح قند خون را کنترل می کنند، می سازد. سرطان لوزالمعده زمانی رخ می دهد که تغییرات (جهش) در سلول های لوزالمعده منجر به تکثیر خارج از کنترل آنها شود. توده ای از بافت می تواند ایجاد شود. گاهی اوقات، این توده خوش خیم است (غیر سرطانی). اما در سرطان پانکراس، توده بدخیم (سرطانی) است.
دو نوع تومور وجود دارد که در پانکراس رشد می کند: تومورهای برون ریز یا غدد عصبی. حدود 93 درصد از تمام تومورهای پانکراس تومورهای برون ریز هستند و شایع ترین نوع سرطان پانکراس، آدنوکارسینوما نام دارد. آدنوکارسینوم پانکراس همان چیزی است که مردم وقتی می گویند سرطان لوزالمعده دارند، منظورشان است. شایع ترین نوع آن از مجاری پانکراس شروع می شود و آدنوکارسینوم مجرای نامیده می شود.
بقیه تومورهای پانکراس - حدود 7٪ از کل - تومورهای عصبی غدد درون ریز (NETs) هستند که به آنها پانکراس NET (PNETs)، تومور سلول جزیره ای یا کارسینوم سلول جزیره ای نیز گفته می شود. برخی از NET ها هورمون های بیش از حد تولید می کنند. ممکن است آنها را بر اساس نوع هورمونی که سلول میسازد نامگذاری کنند - به عنوان مثال، انسولینوم یک تومور در سلولی است که انسولین میسازد. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان پانکراس تقریباً 3 درصد از کل سرطان ها و 7 درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان در ایالات متحده را تشکیل می دهد. در مردان کمی بیشتر از زنان رخ می دهد.
اکثر مردم علائم اولیه سرطان پانکراس را تجربه نمی کنند. با پیشرفت بیماری، افراد ممکن است متوجه شوند:
علائم سرطان اعصاب غدد پانکراس ممکن است با علائم سنتی سرطان پانکراس مانند زردی یا کاهش وزن متفاوت باشد. این به این دلیل است که برخی از PNET ها بیش از حد هورمون تولید می کنند.
میانگین خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده در طول زندگی حدود 1 در 64 است. یک عامل خطر چیزی است که احتمال ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. عوامل خطر وجود دارد که نتیجه رفتار است و می توان آنها را تغییر داد. برای سرطان پانکراس، این نوع عوامل خطر عبارتند از:
همچنین عوامل خطری وجود دارد که نمی توانید آنها را تغییر دهید. این شامل:
اگر علائم خاصی دارید یا اگر اخیراً به دیابت یا پانکراتیت مبتلا شده اید، ممکن است پزشک شما به سرطان پانکراس مشکوک شود. تشخیص سرطان پانکراس در مراحل اولیه دشوار است. این به این دلیل است که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی نمی توانند پانکراس را در یک معاینه معمول احساس کنند. اگر پزشک شما مشکوک باشد که شما ممکن است سرطان لوزالمعده داشته باشید، ممکن است آزمایش های تصویربرداری را برای عکس برداری از اندام های داخلی درخواست کند. سونوگرافی آندوسکوپی نیز می تواند انجام شود.
سونوگرافی آندوسکوپی (EUS) یک لوله نازک با یک دوربین در نوک آن است که از دهان و به معده عبور می کند. پروب اولتراسوند در انتهای آندوسکوپ امکان تصویربرداری از پانکراس را از طریق دیواره معده فراهم می کند. در صورت لزوم، بیوپسی با هدایت اولتراسوند (نمونه بافت) از لوزالمعده را می توان در طول عمل به دست آورد.
آزمایش خون می تواند ماده ای به نام نشانگر تومور را پیدا کند. برای سرطان پانکراس، سطوح بالای آنتی ژن کربوهیدرات (CA) 19-9 - نوعی پروتئین آزاد شده توسط سلول های سرطانی پانکراس - ممکن است نشان دهنده وجود تومور باشد.
همه افرادی که به تازگی سرطان لوزالمعده تشخیص داده شده اند، باید با پزشک خود در مورد انجام مشاوره ژنتیک و آزمایشات مشورت کنند تا ببینند آیا دلیلی ارثی برای ابتلا به سرطان پانکراس وجود دارد یا خیر. این بر اساس توصیههای دو تا از بزرگترین سازمانهای سرطان، شبکه ملی جامع سرطان (NCCN) و انجمن انکولوژی بالینی آمریکا (ASCO) است.
سرطان لوزالمعده به پنج مرحله مختلف طبقه بندی می شود. تشخیص شما به اندازه و محل تومور و گسترش یا عدم گسترش سرطان بستگی دارد:
مرحله 0: همچنین به عنوان کارسینوم در محل شناخته می شود، مرحله 0 با سلول های غیر طبیعی در پوشش پانکراس مشخص می شود. سلول ها می توانند سرطانی شوند و به بافت مجاور گسترش یابند.
مرحله 1: تومور در پانکراس است.
مرحله 2: تومور در لوزالمعده است و به بافت ها، اندام ها یا غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته است.
مرحله 3: سرطان به عروق خونی اصلی نزدیک پانکراس گسترش یافته است. همچنین ممکن است به غدد لنفاوی مجاور سرایت کرده باشد.
مرحله 4: در مرحله 4 سرطان پانکراس، سرطان به نواحی دوردست بدن مانند کبد، ریه ها یا حفره شکمی گسترش یافته است. احتمالاً به اندام ها، بافت ها یا غدد لنفاوی نزدیک پانکراس گسترش یافته است.
حتماً با پزشک در مورد وضعیت خود صحبت کنید. درک پیش آگهی سرطان لوزالمعده می تواند به شما در تصمیم گیری آگاهانه در مورد درمان کمک کند.
درمان سرطان لوزالمعده به موارد خاصی بستگی دارد، از جمله اینکه تومور در کجا قرار دارد، در چه مرحله ای قرار دارد، چقدر سالم هستید و اینکه آیا سرطان به خارج از پانکراس گسترش یافته است یا خیر. گزینه های درمانی عبارتند از:
برداشتن با جراحی: قسمت سرطانی پانکراس (رزکسیون) برداشته می شود. غدد لنفاوی نزدیک به پانکراس نیز ممکن است برداشته شوند. جراحی برداشتن پانکراس یا بخشی از لوزالمعده پانکراتکتومی نامیده می شود. اگر تومور شما در سر (عریض ترین قسمت لوزالمعده نزدیک روده کوچک) لوزالمعده قرار دارد، ممکن است ارائه دهنده شما روش Whipple را توصیه کند. این روش جراحی سر لوزالمعده، دوازدهه (اولین بخش روده کوچک)، کیسه صفرا، بخشی از مجرای صفراوی و غدد لنفاوی مجاور را برمیدارد.
پرتودرمانی: انرژی با سرعت بالا برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می شود.
شیمی درمانی: در این روش از داروهایی استفاده می شود که سلول های سرطانی را از بین می برند.
ایمونوتراپی: درمانی برای کمک به بدن در مبارزه با سرطان. ایمونوتراپی تا حد زیادی در برابر سرطان لوزالمعده بی اثر بوده است، اما حدود 1٪ از افراد مبتلا به سرطان پانکراس و یک تغییر ژنتیکی خاص ممکن است از آن سود ببرند.
درمان هدفمند: برای ژن ها یا پروتئین های خاصی که به رشد سرطان کمک می کنند، هدایت می شود. آزمایش ژنتیک به طور کلی روشی است که ما تشخیص می دهیم آیا یک درمان هدفمند برای شما مناسب است یا خیر.
کارآزمایی های بالینی: با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد اینکه آیا شرکت در کارآزمایی بالینی ممکن است یک گزینه باشد، صحبت کنید.
ما نمی دانیم که واقعاً چه چیزی باعث سرطان لوزالمعده می شود، بنابراین دشوار است که بدانیم چگونه از آن پیشگیری کنیم. با این حال، می توانید رفتارهای روزانه خود را تغییر دهید تا سالم تر شوید. این نکات ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پانکراس کمک کند:
سرطان لوزالمعده معمولاً تا زمانی که پیشرفته نشده باشد مشخص نمی شود. بنابراین، یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است. پس از یک سال، میزان بقای سرطان پانکراس حدود 20 درصد است. پس از پنج سال، این رقم به حدود 6 درصد کاهش می یابد. هر ساله حدود 3000 نفر بیشتر از سرطان پانکراس در ایالات متحده جان خود را از دست می دهند. اگر بتوان جراحی سرطان لوزالمعده را انجام داد و بخشی از لوزالمعده خود را بردارید، میانگین بقا 18 تا 20 ماه است. میزان بقای پنج ساله در چنین مواردی به 10 تا 25 درصد افزایش می یابد. ممکن است فردی که امروزه تشخیص سرطان لوزالمعده داده می شود، به لطف پیشرفت در درمان های سرطان، میزان بقای بهتری داشته باشد.
دکتر ستایش از اولین های طب اورژانس بودند که بعد از گذارندن یک دوره تکمیلی در امریکا به همراه ده نفر از همکاران خود طب اورژانس را در دانشگاه علوم پزشکی ایران پایه گذاری نمودند. علاوه بر این دکتر ستایش دارای بیش از 15 سال تجربه در زمینه جراحی های لاپاراسکوپی و فلوشیپ جراحی عروق می باشند، و یکی از بهترین ها در حرفه خود بوده که از نتایج آن می توان به تعداد بسیار زیادی از عمل های موفق ایشان اشاره کرد.
منبع: https://drsetayesh.com/
باید بدانید لیزر درمانی شقاق برای شقاق مزمن کاربردی ندارد اما در مراحل اولیه و مرحله حاد شقاق کاربرد دارد. این جلسات لیزر درمانی در هفته 2 الی 3 بار انجام می شود و تقریبا تا 12 جلسه ادامه دارد. بنابراین برخلاف لیزر پرتوان که در یک جلسه انجام می شود لیزر درمانی شقاق طولانی تر است.
گاها می توان دارو درمانی همراه با لیزر درمانی برای درمان شقاق حاد مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع لیزر IRC یا مادون قرمز است برش یا زخم و خونریزی ایجاد نمی کند.
اگر درمان و جراحی شقاق با لیزر انجام شود بیمار درد و خونریزی ندارد و اگر هم داشته باشد بسیار کم و قابل اجتناب است. همچنین می توان گفت دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد و خوشبختانه بیمار به سرعت به محل کار خود باز می گردد. بدین ترتیب در هزینه های خود نیز صرفه جویی می کند. تورم بافتی در جراحی شقاق با لیزر بسیار کم است و اسکار و فیبروز بعد از عمل بسیار کم و ناچیز است. این جراحی در یک جلسه بدون بیهوشی و به طور سرپایی انجام می شود. و خبر خوش اینکه همزمان با شقاق اگر بیمار مبتلا هموروئید یا حتی فیستول مقعدی هم باشد می توان در یک جلسه تمام موارد را تحت جراحی قرار داد.
برای اثبات تمام فواید جراحی شقاق با لیزر چند دلیل منطقی ساده وجود دارد:
لیزر سر عروق، اعصاب و لنف های بریده شده در حین عمل را همزمان درمان و ترمیم می کند. همین امر موجب کاهش درد و خونریزی تا 70 درصد کمتر از جراحی با تیغ و کوتر می شود.
لیزر بر خلاف کوتر بافت را نمی سوزاند یا بر خلاف تیغ جراحی خونریزی و درد زیادی را ایجاد نمی کند.
اگر دست کاری و تحریک در این روش وجود نداشته باشد،جالب اینکه به آرامی آن زائده ای که به وجود آمده است شل گشته و برداشته می شود. لیزر درمانی بستگی به شدت عود کردن بیماری شقاق شما دارد. در صورتی که این بیماری در مرحله حاد قرار گرفته باشد آن را با استفاده از لیزر کم توان بر می دارند. ولی اگر بیماری شما شدت بیشتری داشته باشد و پزشک آن را از تنوع مزمن تشخیص دهد باید با اشعه پر توان آن را درمان سازد.
البته که باید مزیت ها ی روش عمل کردن شما و اینکه کدام یک از روش ها برای شما مناسب تر است یکی از مسائلی می باشد که به طور کلی به نظر پزشک بستگی دارد. پزشک به خوبی زخم شما را مورد بررسی قرار می دهد و بیماری فیشر شما را با استفاده از بهترین روش درمان می سازد. همه ما به خوبی می دانیم که درد و خونریزی این بیماری یکی از عوامل وحشت انگیز آن می باشد که باید از آن دوری نمایید.
بنابراین بهترین روش درمانی را می توانیم روش درمانی با لیزر شقایق مقعدی بدانیم. روش درمان با استفاده از لیزر مزیت های بسیار زیادی دارد و به همین دلیل بسیاری از افراد استفاده از این روش درمانی را نسبت به روش های دیگر ترجیح می دهند و از آن استفاده می کنند.
همانطور که بیان نمودیم بسیاری از افراد برای درمان بیماری شقاق خود استفاده از عمل لیزر را انتخاب می کنند، دلیل آن این است که این روش نسبت به روش های دیگر مزیت های بسیار زیادی دارد. در این روش پزشک برای اینکه محل شکاف درون مقعد را به خوبی مشاهده کند، یک وسیله به نام اسپکولوم را درون مقعد بیمار قرار می دهد. بعد از قرار دادن آن وسیله به آرامی آن را باز کرده و تنظیم می کند.
درمان با لیزر موثرتر است.
با آسیب کمتر همراه است.
قابلیت این را دارد که بیشتر هموروئید را از بین ببرد.
و به دلیل آسیب کمتر درد کمتری نیز دارد.
بهبود آن سریع تر است.
و مهمتر از همه عوارض آن کمتر است.
همانطور که می دانید بیشتر عمل های جراحی دارای عوارض بعد از عمل ، بیهوشی های چند ساعته ، خونریزی و بسیاری مشکلات دیگر دارد اما عمل لیزر شقاق تقریبا هیچکدام از این موارد را ندارد و تقریبا می توان گفت که بی عارضه ترین نوع عمل جراحی است که می توانید انجام دهید .بسیاری از بیمارانی که با لیزر شفاق خود را درمان کرده اند درد ، خونریزی و یبوست آنها به طور قابل توجهی بهبود یافت. خوشبختانه هیچ یک از بیماران پس از پیگیری ۱ ساله مریضیشان عود نکرد و هیچ یک از آنها بی اختیاری مدفوع و / یا ناتوانی در کنترل دفع مدفوع نیز نداشتند. این روش درمانی نشان داد که این جراحی جدید مبتنی بر لیزر یک روش ساده ، ایمن و موثر برای درمان شکاف مقعدی است که می تواند با بی حسی موضعی در سرپایی با حداقل ابتلا به بیماری بعد از عمل انجام شود.
جراحی لیزر فیستول برای مشت مقعد در هند به دلیل مزایا و اثربخشی آن در حال کسب محبوبیت است. در طول عمل لیزر، مقدار دقیقی از انرژی لیزر در دستگاه مشت از طریق پروب لیزر نازک معرفی می شود.
در جراحی فیستول با لیزر از بی حسی موضعی در حالیکه بیمار به بقل یا به پشت خوابیده است صورت میگیرد که سبب می شود بیمار به راحتی تنفس کرده و فشاری به شکم وی نیاید.
در این لیزر درمانی یک کاوشگر لیزری وارد دستگاه مشت می شود. بافت مشت با لیزر به ملایم ترین شیوه از بین می رود و سپس کاوشگر لیزری به آرامی به عقب کشیده می شود و مشت در حال بسته شدن است. کاوشگر بسیار انعطاف پذیر برای کاربرد حتی در تراکت های زخم مناسب است.
زمان کم کردن
بافت سالم را تحت تاثیر قرار نمی دهد
بدون درد
دوره بازیابی کوتاه تر
این نسخه ارتقا یافته از روش LIFT است. در این عمل دهانه خارجی کانول شده و دهانه داخلی به کمک نرمال سالین و پراکسید هیدروژن تعریف می شود. یک کاوشگر قابل اعتماد در امتداد دستگاه قرار داده می شود و از آنوس خارج می شود.
برش کوچکی بر روی پوست بر روی کاوشگر در دستگاه مشت ساخته می شود و دستگاه از زیر کاوشگر قلاب شده است. دستگاه دیستال کور / cauterised، ترک فضای زیر مخاطی باز است. بیشتر مشت ها در ۳۰ تا ۴۰ روز بهبود می شوند.
جراحی سنتی هم درد دارد و هم پس از جراحی حداقل 2 الی 3 روز بستری خواهید بود و در این مدت عمل دفع بسیار سخت خواهد بود
البته شایان ذکر است که تمام عمل هاى ناحيه مقعد چه با چاقو و چه با ليزر بعدش دچار درد و سوزش و خونريزى براى ٤ تا ٦ هفته هستند اما اين ميزان در مورد ليزر بمراتب كمتر از عمل با چاقو است. اشكال اصلى اين است كه همه فكر ميكنند كه در عمل با ليزر اصلا نبايد اين ها را داشته باشند و جایی هم به بیماران اعلام نمی کنند. ولی این میزان اصلا قابل قیاس با جراحی با تیغ جراحی نمی باشد.
تخلیه در یک روز
بدون پانسمان تخلیه پس از عمل لازم
آسان. زمان عملیاتی 30 دقیقه است
بازیابی سریع تر از LIFT
می تواند فعالیت های زندگی روزانه در 2-3 روز از سر گرفته
انجام مراقبت هایی خاص به نتیجه گیری از درمان و جلوگیری از عوارض احتمالی کمک می کند. برخی از این مراقبت ها عبارتند از :
مصرف مسکن ها به جهت کاهش درد
مصرف آنتی بیوتیک به منظور جلوگیری از عفونت
تعویض مرتب پانسمان، به منظور جلوگیری از عفونت
جلوگیری از یبوست، برای این منظور لازم مصرف فیبر، آب کافی و در صورت لزوم ملین را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
حمام سیتز، قرار دادن ناحیه کفل و لگن در آب به تسریع روند درمان و جلوگیری از عفونت زخم کمک می کند.
اجتناب از وارد آوردن فشار بر زخم فیستول، بهترین راهکار این است که برای نشستن از یک بالش دوناتی شکل کمک بگیرید.
همچنین روش هایی وجود دارد که آنها را کوچک یا حذف می کند، مانند استفاده از لیزر، که می تواند در مطب پزشک شما انجام شود. اگرچه این ها ممکن است کمتر درد کنند و عوارض کمتری داشته باشند، اما بدانید جراحی ممکن است انتخاب درازمدت بهتری باشد، به خصوص اگر بوستروئیدهای شما بزرگ و بسیار دردناک یا خونریزی باشند.
بهتر است بدانید باندینگ شایع ترین درمان حذف هموروئید غیر جراحی در حال استفاده امروز است. یک باند لاستیکی در اطراف پایه هموروئید علامتی قرار می گیرد تا جریان خون به بافت متوقف شود که سپس آب می شود و در یکی دو هفته (معمولاً در طول یک حرکت روده) به خود سقوط می کند.
اگر چه راه های زیادی برای کاهش هموروئید وجود دارد, هر دو در خانه, غیر جراحی و جراحی, گاهی اوقات مراقبت های بالینی اضافی مورد نیاز است, بسته به شدت, و یا درجه بواسیر.
در لیزر درمانی به هیچ عنوان از داروی بیهوشی استفاده نخواهد شد و از این رو تقریبا تمام افراد قادر به انجامش هستند.
کل عمل لیزر حدود 20 الی 30 دقیقه طول خواهد کشید و بعد از آن تنها نیاز است که چند دقیقه بر روی تخت بخوابید و سپس می توانید بروید.
در طول این کار بیمار به هیچ عنوان درد و خونریزی نخواهد داشت و به همین خاطر است که اغلب خانم ها و کودکان به سمتش می روند.
دوره نقاهتی که بیمار باید بگذراند,1 یا 2 روز می باشد که نسبت به جراحی سنتی حدود 18 روز کمتر است (در جراحی سنتی این عدد حدقال 20 روز خواهد بود).
به دلیل استفاده حداقلی از دست و ابزارهای مختلف,باید بدانید احتمال آسیب بافتی یا عفونت به صفر رسیده است و نیازی به نگرانی نیست!
این بیماری بستگی به اندازه آنها درمانشان متفاوت می باشد،
در اندازه های زیر 1 تا 2 میلیمتر می توان درمان نگه دارنده یا درمان دارویی انجام شود که یک درمان مسکن و ملین می باشد
ولی در مواردی که اندازه آنها بیش از 1 میلیمتر می باشد اینها معمولاً دردهای بسیار زیادی دارند و خود محدود شونده نیستند و اگر هم محدود شوند یک زائده مثل زگیل باقی می ماند، که در درمان این بیماری حتماً باید با جراحی انجام شود که همانگونه که گفتیم جراحی آنها با چاقو و لیزر امکان پذیر بوده که درمان با لیزر آنها فوق العاده راحت می باشد که حتی در مطب هم می توان انجام داد با یک بی حسی موضعی که کنار توده تزریق شده و سپس یک برش مختصر با لیزر روی ناحیه داده می شود، لخته کامل اما بستگی به سن لخته دارد هرچه از شروع بیماری بیشتر گذشته باشد، لخته ارگانیزه تر و مشخص تر می باشد، لخته خارج شده و رگ یا مویرگی که پاره شده سوزانده می شود
درمان لیزر بواسیر خارجی برای هموروئیدها یکی از موثرترین درمان های هموروئید حداقل تهاجمی است که بدون قطع هیچ بافتی به نتایجی دست می یابد. درمان ها می توانند برای نمرات مختلف بووروئیدهای داخلی مورد استفاده قرار گیرند.
در طول درمان، یک پروب سوزنی یا فیبر ویژه با نوک داغ بی پرده وارد بالشتک بوسی می شود که به مواج آن انرژی لیزر اعمال می شود. پس از آن خون رسانی هموروئید را محدود می کند که باعث بسته شدن، مرگ و جدا شدن توده هموروئیدی می شود.
درمان یک روش مورد روز است، که به این معنی است که شما در همان روز بدون ماندن یک شبه مرخص خواهد شد. به طور معمول کمتر از ۱۵ دقیقه طول می کشد تا تحت بیهوشی محلی انجام شود. در برخی موارد، برخی از بیماران ترجیح می دهند یک آرام بخش خفیف برای استراحت در طول عمل.
لیزر بصورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام می شود
نیازی به بستری نیست و در کمتر از یک ساعت مرخص می شوید
درد و خونریزی در این روش بسیار جزئی است
نیازی به پانسمان و مراقبت های سخت بعد عمل نیست
احتمال بروز عوارض بعد عمل یا عود مجدد بیماری وجود ندارد
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
متن دلخواه شما
|
|