نوشته شده توسط : دکتر ستایش

پاي ديابتي از دو راه ايجاد مي‌شود:

1– نقش صدمه به اعصاب (نوروپاتي) در پاي ديابتي

به طور عادي، اگر پاي ما صدمه ببيند يا عفونتي به وجود بيايد، درد براي ما هشداري است تا براي شرايط خطر آماده باشيم و سريعتر به پزشک مراجعه کنيم. در ديابت اعصاب پا تحت تاثير قرار مي‌گيرد و درد کمتري در پاها احساس مي‌شود. يعني افراد ديابتي ممکن است درد ناشي از يک بريدگي کوچک يا تاول را، احساس نکنند.

 

احساس کرختي يا سوزن سوزن شدن مي‌تواند نشان عدم خون‌رساني کافي عضو باشد.

 

 

2– نقش سختي ديواره عروق (واسکولوپاتي) در پاي ديابتي

– در ديابت، عروق پا نيز تحت تاثير قرار مي‌گيرند و سخت و تنگ مي‌شوند. بنابراين حجم خون کمتري را به سمت پاها هدايت مي‌کنند.

 

– از نشانه‌هاي اختلال در خون‌رساني پا، سرد شدن، رنگ پريدگي و کبود شدن پاها خصوصا انگشتان است.

 

– بريدگي‌ها اگر درمان نشوند، عفونت کرده و مي‌تواند باعث سياه شدن (گانگرن) پا شود. سياه شدن پا ضايعه‌اي است که در صورت عدم درمان منجر به قطع کردن پا مي‌شود، تا آسيب به بخش‌هاي بالاتر و سالم‌تر منتقل نشود.

 

در بيماران ديابتي که اعصاب و عروق با هم درگيرند، حتي زخم‌هاي کوچک هم بايد مهم تلقي شوند، چون ممکن است سريعا عفونت گسترش پيدا کرده و تمام طول پا و حتي کل بدن را درگير کند.

 

– قرمزي، تعريق و داغ شدن پا از نشانه‌هاي عفونت هستند. وقتي خون کمتري به پا برسد، پا به اندازه کافي اکسيژن و غذا دريافت نمي‌کند و نمي‌تواند در مقابل عفونت‌ها جنگيده و خوب ترميم شود.

 

– مهم‌ترين روش براي پيشگيري از آسيب‌ پاها، حفظ سطح قند خون در محدوده طبيعي، تغذيه صحيح، ورزش و رعايت بهداشت فردي است.

 

اگر شما يک بيمار ديابتي هستيد، حتما روزانه پاهايتان را معاينه کنيد تا مشکلات کوچک را بيابيد و اجازه ندهيد به آسيب‌هاي جدي تبديل شود. با روش‌هاي ساده شست‌وشو و درمان‌هاي موضعي، مي‌توانيد آنها را رفع کنيد.

 

پاي ديابتي

 

وقتي ديابت داريد پاي شما چه مي شود؟

اين عمل عمدتا عملکرد حسي را تغيير مي دهد ، باعث احساسات غير طبيعي و بي حسي تدريجي مي شود که ايجاد زخم (پاي ديابتي) را تسهيل مي کند. پاي ديابتي يکي از عوارض شايع ، پرهزينه و شديد ديابت است.

 

چند بار ديابت باعث ايجاد زخم پا در بيماران ديابتي مي شود؟

تحقيقات تخمين مي زند که بروز زخم هاي پا در طول زندگي در جامعه ديابتي حدود 15? است و ممکن است به 25? نيز برسد. در ديابت ، اختلال عملکرد عصب محيطي را مي توان با بيماري شريان محيطي (PAD) ترکيب کرد که باعث گردش خون ضعيف در اندام ها (آنژيوپاتي ديابتي) مي شود.

 

پاهاي ديابتي چگونه تحت تأثير اختلال عملکرد عصب محيطي قرار مي گيرند؟

به دليل اختلال عملکرد پيشرفته عصب محيطي همراه با ديابت (نوروپاتي ديابتي) ، پاهاي بيماران توانايي کمتري در احساس درد دارند. اين بدان معني است که آسيب هاي جزئي ممکن است براي مدتي کشف نشده باقي بمانند و از اين رو ممکن است به يک زخم پاي ديابتي با ضخامت کامل تبديل شوند.

 

جلوگيري

پيشگيري از پاي ديابتي ممکن است شامل بهينه سازي کنترل متابوليسم از طريق تنظيم سطح گلوکز خون باشد. شناسايي و غربالگري افراد در معرض خطر ابتلا به زخم پاي ديابتي ، به ويژه افرادي که داراي نوروپاتي بدون درد پيشرفته هستند. و آموزش بيمار به منظور ارتقا خودآزمايي پا و دانش مراقبت از پا. به بيماران به طور روزمره آموزش داده مي شود که پاهاي خود را از نظر هيپرکراتوز ، عفونت قارچي ، ضايعات پوستي و تغيير شکل پا بازرسي کنند. کنترل کفش نيز مهم است زيرا ضربه مکرر ناشي از کفش تنگ مي تواند يک عامل محرک باشد ، به ويژه در مواردي که نوروپاتي محيطي وجود دارد. شواهد محدود هستند که دوره هاي آموزش کم کيفيت بيمار تأثير پيشگيرانه طولاني مدت دارند. يک کار اخير با هدف بررسي کامل بودن آنها از نظر پيشرفت در عمل باليني ، پيشرفت در فن آوري و تغيير در ساختار فرهنگي اجتماعي ، به طور انتقادي رهنمودهاي غربالگري پا را ارزيابي کرده است. اين کار به وضوح نشان داد که محدوديت هاي دستورالعمل هاي موجود و کمبود شواهدي که دستورالعمل ها بر اساس آنها ساخته شده اند ، مسئول شکاف هاي فعلي بين دستورالعمل ها ، عملکرد باليني استاندارد و ايجاد عوارض هستند. براي توسعه توصيه هاي استاندارد و اقدامات باليني روزمره ، توجه بيشتر به هر دو محدوديت دستورالعمل ها و شواهد اساسي ضروري خواهد بود.

 

درمان

درمان زخم پاي ديابتي مي تواند چالش برانگيز و طولاني باشد. ممکن است شامل وسايل ارتوپدي ، جراحي و داروهاي ضد ميکروبي و پانسمان موضعي باشد.

 

بيشتر عفونت هاي پاي ديابتي (DFI) نياز به درمان با آنتي بيوتيک هاي سيستميک دارند. انتخاب روش درمان آنتي بيوتيکي اوليه به عوامل مختلفي از جمله شدت عفونت ، اينکه آيا بيمار درمان آنتي بيوتيکي ديگري براي آن دريافت کرده است يا خير و اينکه آيا عفونت توسط ميکرو ارگانيسم ايجاد شده است که به مقاومت در برابر معمول مشهور است بستگي دارد آنتي بيوتيک (به عنوان مثال MRSA). هدف از آنتي بيوتيک درماني جلوگيري از عفونت و اطمينان از شيوع آن نيست.

 

مشخص نيست که آيا آنتي بيوتيک خاصي براي بهبود عفونت يا جلوگيري از قطع عضو بهتر از هر آنتي بيوتيک ديگري است. يک آزمايش نشان داد که ارتاپنم با وانکومايسين يا بدون آن براي حل DFI ها موثرتر از تيگسيکلين است. همچنين به طور کلي مشخص نيست که آيا آنتي بيوتيک هاي مختلف با عوارض جانبي بيشتر يا کمتر همراه هستند.

 

با اين حال توصيه مي شود آنتي بيوتيک هاي مورد استفاده براي درمان زخم پاي ديابتي پس از کشت بافت عميق زخم استفاده شود. کشت بافت و نه کشت سواب چرک بايد انجام شود. براي جلوگيري از ظهور مقاومت دارويي ، بايد از آنتي بيوتيک ها در دوزهاي مناسب استفاده شود. مشخص نيست که آيا آنتي بيوتيک هاي محلي نتايج را پس از جراحي بهبود مي بخشند يا خير.

 

نکات قابل توجه در انتخاب کفش و جوراب:

– همواره کفش مناسب که اندازه پايتان است، بپوشيد و هميشه بعدازظهرها براي خريد کفش اقدام کنيد.

 

– پنجه کفش بايد طوري باشد که انگشتان پا به راحتي حرکت کنند.

 

– هرگز کفشي که قسمت پنجه و پاشنه آن باز است، نپوشيد.

 

– جوراب تميز نخي به پا کنيد و هر روز آنها را عوض نماييد.

 

– از پوشيدن جوراب‌هاي سفت و کشي اجتناب کنيد.

 

– هرگز با پاي برهنه راه نرويد.

 

– قبل از به پا کردن کفش، داخل آن را نگاه کنيد. سنگريزه‌ها، بند پاره کفش و ناخن‌هاي بلند مي‌توانند تبديل به نقاط فشاري شده و منجر به التهاب و عفونت شوند.

 

– تب و لرز نشانه عفونت است در صورت مشاهده، سريعا با پزشک يا پرستار خود در ميان بگذاريد. عفونت‌هاي کوچک با رعايت بهداشت روزانه و مراقبت‌هاي ساده و آنتي‌بيوتيک‌هاي تجويز شده توسط پزشک قابل درمان هستند. ولي اگر درمان به هر دليلي به تاخير بيفتد، عفونت وسعت يافته و حتي مي‌تواند تا استخوان‌هاي پا نيز برسد و احتياج به جراحي پيدا کند.

 

– رعايت بهداشت پاها شامل مراقبت روزانه، پوشش مناسب و جلوگيري از زخم شدن و صدمه پا و ويزيت منظم توسط پزشک است.



:: برچسب‌ها: بهينه سازي کنترل متابوليسم ,
:: بازدید از این مطلب : 406
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 خرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : دکتر ستایش

متداول ترين توده ها يا تورم ، بزرگ شدن غدد لنفاوي است. اين موارد مي توانند در اثر عفونت هاي باکتريايي يا ويروسي ، سرطان (بدخيمي) يا ساير علل نادر ايجاد شوند. غدد بزاقي متورم ممکن است در اثر عفونت يا سرطان ايجاد شوند. برآمدگي در عضلات گردن در اثر آسيب يا تورتيکولي ايجاد مي شود.

 

چه موقع بايد نگران توده اي در گردنم باشم؟

اکثر آنها خوش خيم يا غيرسرطاني نيز هستند. اما توده گردن همچنين مي تواند نشانه يک بيماري جدي مانند عفونت يا رشد سرطاني باشد. اگر توده گردن داريد ، ارائه دهنده مراقبت هاي بهداشتي شما بايد آن را سريع ارزيابي کند. در صورت داشتن توده گردني بدون دليل ، فوراً به ارائه دهنده خدمات بهداشتي خود مراجعه کنيد.

توده در گردن

آيا توده هاي گردن طبيعي هستند؟

خبر خوب اين است که توده هاي گردن شايع هستند و اغلب بي ضرر هستند. آنها مي توانند در اندازه ها و بافت هاي مختلف باشند و معمولاً غير سرطاني هستند. اما چند نوع توده وجود دارد که مي تواند نشانه يک بيماري جدي تر باشد و شما نمي توانيد از طريق ارزيابي هاي ساده در منزل اين موارد را تشخيص دهيد.

 

توده سرطان در گردن چه حسي دارد؟

غدد لنفاوي سرطاني مي توانند در هرجاي گردن ايجاد شوند و به طور معمول سفت ، بدون درد توصيف مي شوند و گاهي ممکن است غيرقابل حرکت باشند. وقتي سلول سرطاني به کپسول نفوذ کرده و تکثير مي شود ، يک توده تشکيل مي شود.

 

آيا سرطان توده گردن است؟

يک توده در گردن ممکن است نشانه سرطان تيروئيد باشد. يا ممکن است به دليل بزرگ شدن غدد لنفاوي ايجاد شود. تورم در يک يا چند غدد لنفاوي گردن علامت شايع سرطان سر و گردن است ، از جمله سرطان دهان و سرطان غدد بزاقي.

 

آشنايي با انواع توده هاي گردني و علل به وجود آورنده آن

از کيست ها و ناهنجاري هاي عروقي به عنوان عوامل مادرزادي ايجاد توده هاي گردني نام مي برند. در مواردي، غده هاي لنفاوي گردن بر اثر عفونت بزرگ شده، به صورت توده هايي در گردن قابل لمس هستند. از نظر اندازه، توده هاي بالاتر از يک سانتيمتر در گردن به بررسي نياز دارند و در اطفال و سنين بالاي 50 سال به دليل زياد بودن بدخيمي از اهميت بيشتري برخوردارند. از سوي ديگر عفونت هاي گوش، هنوز شايع ترين علل ناشنوايي يا افت شنوايي در کشور به شمار مي رود. از سال ها پيش در ايران (به عنوان اولين کشور خاورميانه) با انجام جراحي هاي کاشت حلزون به بخش وسيعي از ناشنوايان مادرزادي کمک شده و هم اينک شاهد نتايج مثبت و قابل قبول اين اعمال هستيم به گونه اي که بسياري از کودکاني که در دهه اخير با اين جراحي تحت عمل قرار گرفته اند، امروز نه تنها در مراکز ناشنوايان نگهداري نمي شوند بلکه همانند هم سن و سالان خود به دبستان، دبيرستان و دانشگاه مي روند و گروهي هم از دانشگاه ها در رشته هاي مختلف فارغ التحصيل شده اند.

 

شايع ترين علل عفوني ايجاد توده در گردن، لوزه ها، دندان ها، سينوس ها، ابتلا به بيماري سل و توکسوپلاسموز (بيماري عفوني که افراد در معرض تماس با گربه به آن مبتلا مي شوند) عنوان مي شود. در «دوازدهمين کنگره بين المللي انجمن علمي جراحان گوش، گلو، بيني و سر و گردن ايران» که 10 تا 14 آبان ماه با حضور استادان برجسته رشته گوش، گلو و بيني برگزار شد، موضوع توده هاي گردني مورد بحث قرار گرفته و روش هاي علمي تشخيصي و درماني آن ارائه شد. دکتر «عليرضا جعفري» دبير اجرايي اين کنگره با هشدار نسبت به جدي گرفتن اين توده ها در گردن مي گويد: «توده هاي گردني در هر سني شيوع دارند و همه افراد بايد در صورت احساس توده در گردن با مراجعه به پزشک متخصص، تحت معاينه قرار گيرند.» معمولاً سرطان هاي بدخيم به دو صورت اوليه و ثانويه ظهور مي کند که نوع اوليه آن شامل سرطان غدد تحت فکي، تيروئيد و غدد لنفاوي است. دکتر «جعفري» از سرطان هاي حفره دهان، حنجره، بيني، سينوس ها، معده و سرطان نازوفارنکس (منطقه بالاي حلق) به عنوان موارد ثانويه سرطان نام مي برد.

 

آيا استرس مي تواند باعث ايجاد توده هايي در گردن شود؟

غدد لنفاوي در پاسخ به بيماري ، عفونت يا استرس متورم مي شوند. تورم غدد لنفاوي يکي از نشانه هاي کار سيستم لنفاوي شما براي خلاص شدن از بدن از عوامل مسئول است. غدد لنفاوي متورم در سر و گردن به طور معمول در اثر بيماري هايي مانند: عفونت گوش ايجاد مي شود.

 

آيا مي توانيد از سرطان گردن بميريد؟

سرطان اوليه سر و گردن فقط 38.8? از مرگ در 6 تا 10 سال پس از تشخيص و 30.6? از مرگ در 11 تا 15 سال را تشکيل مي دهد. شايع ترين علل رقابتي مرگ شامل بيماري هاي قلبي عروقي ، بيماري انسدادي مزمن ريوي و سرطان هاي اوليه دوم است.

 

آيا مي توانيد سرطان را در گردن خود احساس کنيد؟

آيا گردن درد مي تواند از علائم سرطان باشد؟ گاهي اوقات درد مداوم و مداوم گردن علامت هشدار دهنده سرطان سر يا گردن است. اگرچه اين مي تواند نشانه اي از يک بيماري کمتر جدي ديگر باشد ، سرطان هاي سر و گردن ممکن است شامل يک توده ، تورم يا زخم باشد که بهبود نمي يابد.

 

آيا توده سرطاني درد مي کند؟

توده هاي سرطاني معمولاً صدمه اي نمي بينند. اگر موردي داريد که از بين نمي رود يا رشد نمي کند ، به پزشک مراجعه کنيد. عرق شبانه در زنان ميانسال مي تواند علامت يائسگي باشد ، اما همچنين از علائم سرطان يا عفونت است.

 

توده گردني يا توده سرطاني در گردن ؟

توده هاي گردني مي توانند خوش‌خيم يا بدخيم باشند.

 

توده هاي گردني خوش خيم مانند : توده هاي التهابي، توده هاي مادرزادي، توده هاي چربي

 

توده هاي گردني  بدخيم گردن  مانند : سرطان هاي مختلف مثل لنفوم، سرطان تيروئيد، سرطان غدد بزاقي

 

شيوع توده هاي گردني در هر سني امکان دارند و به اين دليل که امکان سرطاني بودن اين توده ها وجود دارد، افراد بايد به محض رؤيت توده به پزشک مراجعه کنند. پزشک با انجام معاينه بدني، آزمايشات خوني و سونوگرافي يا سي تي اسکن و ام آر آي علت توده را پيدا کرده و درمان را آغاز ميکند، اين توده ها در صورتيکه در سن بالاي 50 سال رويت شود بدليل افزايش احتمال سرطاني بودن اين توده گردني ،حساسيت درماني آن بسيار بالاتر است.

 

چه مدت مي توانيد با سرطان گردن زندگي کنيد؟

براي همه زيرگروه هاي سرطان سر و گردن ، بقاي يک ساله بين 1 تا 5 سال پس از تشخيص کاهش مي يابد ، اگرچه شيب سقوط بين زيرگروه ها متفاوت است. براي بيشتر زيرگروه هاي سرطان سر و گردن ، بقاي يک ساله بين 5 تا 10 سال پس از تشخيص کاهش مي يابد.

 

آيا سرطان سر و گردن قابل درمان است؟

گزينه هاي درمان سرطان گردن و گردن

 

سرطان سر و گردن بسيار قابل درمان است - غالباً با روش درماني تک حالته (جراحي يا پرتودرماني) - اگر زود تشخيص داده شود. سرطان هاي پيشرفته تر سر و گردن به طور کلي با ترکيبات مختلف جراحي ، پرتودرماني و شيمي درماني درمان مي شوند.

 

احتمال زنده ماندن در سرطان گردن چقدر است؟

پيش آگهي سرطان سر و گردن

 

ميزان بقاي کلي سرطان سر و گردن از سال 2001 افزايش يافته است. با اين حال ، هنوز هم حدود 50? باقي مانده است ، به اين معني که نيمي از افراد مبتلا در طي 5 سال مي ميرند. کشف بيماري در مراحل اوليه احتمال بهبودي کامل را بهبود مي بخشد.

 



:: برچسب‌ها: توده هاي چربي ,
:: بازدید از این مطلب : 403
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 خرداد 1400 | نظرات ()